Weetjes

• Tijdens de beginjaren had sportvereniging D.O.S. als doel: Het beoefenen van Voetbal, alsmede gymnastiek en athletiek.
  • In het jaar van oprichting was er reeds een tweede elftal.

Speler van voor 1930

• In vroegere jaren trokken streek-derbies tegen buurman Asperen om de grote rivaliteit 1000 tot 1500 toeschouwers.
  • Na promotie naar de KNVB in 1950, heeft het eerste elftal van Heukelum 3 jaar in Leerdam de wedstrijden gespeeld. Reden was dat het veld van Heukelum niet voldeed aan de KNVB normen.
  • Om in KNVB competitieverband te kunnen spelen moest de naam D.O.S. veranderen in V.V.Heukelum. De naam D.O.S. kon niet, omdat er in Utrecht reeds een club met die naam was.
  • L.R.C. heeft een tijdje op Heukelums terrein gevoetbald, omdat het terrein van LRC nog niet aan de eisen van de KNVB voldeed.
  • In 1975 werd de eerste tap-installatie geplaatst. Clubblad "De Vriezenwijk" meldt op 23 december 1975:

"Een Tappie". Op het moment dat u dit leest hebt u allang gemerkt, dat in de kantine zogenaamd tapbier wordt geschonken. Daarvoor moesten aan de bar weer enige veranderingen worden aangebracht. Het zal voor u niet moeilijk zijn om te raden wie daar weer voor zorgden. Toch gemakkelijk als de vereniging leden heeft waarop je voor zoiets altijd een beroep kunt doen

• De grootste overwinningen, die Heukelum ooit heeft geboekt, waren tegen Zaltbommel 3 toen met 32-0 werd gezegevierd en tegen L.S.V. 4 dat met 28-0 werd verslagen.