Nieuws 2000

Zaterdag 30 december 2000

Het duel tussen Heukelum en NOAD'32, beide vechtend voor hun laatste kans, was spannend tot het laatste fluitsignaal. Bram van Gils scoorde in de 7e minuut voor Heukelum. Achteraf bleek dit ook de enige treffer van de wedstrijd. Beide teams drongen wel aan, maar slaagden er niet meer in te scoren. NOAD'32 weet zich door dit resultaat reeds uitgeschakeld. Heukelum heeft nog een kansje de kwartfinale te bereiken. (Bron Het Kontakt)

Vrijdag 29 december 2000

Heukelum moest het gisterenavond zonder publiekslieveling en beste speler van het toernooi van de vorige editie Sam Papilaya doen. Het gemis van Papilaya was duidelijk te merken in het spel van Heukelum. In het bijzonder bij zijn zaalvoetbalmaatje Boudewijn Pronk. Daar kwam nog eens bij dat Arkel zeer sterk en soms zeer attractief voetbal liet zien, waarvan de wederom goed gevulde Oosterbliek zichtbaar genoot. Manfred Hendel scoorde drie keer voor Arkel. Hij bracht daarmee zijn ploeg de verdiende 0-5 overwinning. Held bij Arkel was keeper Niels Pannekoek die tot frustratie van Heukelum niet te passeren bleek. (Bron Het Kontakt)

Donderdag 28 december 2000

Heukelum 1 maakt zich op voor het Champions Cup zaalvoetbaltoernooi in Gorinchem. Zonder de geschorste Papilaja, die vorig jaar tot speler van het toernooi werd uitgeroepen, treedt de hoofdmacht van trainer Horden aan tegen Arkel. De wedstrijd begint om 20.20 uur.

Woensdag 27 december 2000

Heukelum E1, E2 en E3 werden kampioen in hun najaarscompetitie.
Heukelum E1, E2 en E3 Kampioen

Zaterdag 16 december 2000

Alle wedstrijden zijn afgelast.

Zondag 10 december 2000

Afgelopen zaterdag werd het jaarlijse feest voor de vrijwilligers van v.v.Heukelum gehouden. De ongeveer 85 aanwezigen werden verwend met muziek van Disco Power en een Chinees buffet. Tijdens het feest werden ook enkele jublilarissen gehuldigd. Voorzitter Marcel den Adel reikte oorkondes uit aan Ton Swenne (50 jaar lid), Joop Maasland (40 jaar lid) en Carlo de Bruijn (25 jaar lid). Pim den Adel (50 jaar lid) en Martin v/d Veght (25 jaar lid) waren helaas niet aanwezig.

Zaterdag 9 december 2000

Een magere 2-2 was afgelopen zaterdag het resultaat van Heukelum tegen de rode lantaarn drager DFC. Heukelum begon de eerste helft goed met een 2-0 voorsprong, door doelpunten van Chris Drost en Hassan Ijaouane. Na rust werd deze voorsprong verspeeld en kwam de eindstand van 2-2 op het scorebord. Duidelijk is dat het de afgelopen weken niet loopt bij Heukelum.De laatste overwinning werd geboekt op 4 november. Alle zeilen zullen dus a.s. zaterdag 16 december bijgezet moeten worden om van VVAC te winnen.

Heukelum 3 speelde met 0-0 gelijk tegen Tricht 3. Gezien het aantal kansen had Heukelum voor rust al de winst op zak kunen hebben. Echter verdween de bal niet in het doel en bleef het 0-0. Er werd geeindigd met 9 man door rode kaarten voor Fred Schwebke (2 x geel) en Peter van Rooden (2 x geel). Beiden naar aanleiding op de overigens zeer zwakke leiding. De wedstrijden van Heukelum 2 tegen Herovina 2 en Vuren 3 tegen Heukelum 4 werden afgelast.

Zes overwinningen bij de jeugd. Meest in het oog springend was het 5-2 verlies van de E1, die hiermee sinds lange tijd weer eens verloor. Maar het deerde niet, want de E1 is samen met de E2 en E3 najaarskampioen geworden. En hoe. De E1 met 21 punten uit 10 wedstrijden, de E2 met 28 punten uit 10 wedstrijden de E3 werd ongeslagen kampioen met 30 punten uit 10 wedstrijden. Naast generatie-X en de patat-generatie kent Heukelum nu dus ook een gouden-E-generatie.

Zondag 3 december 2000

Van 27 januari 2000 tot en met 6 december 2001 wordt er in sporthal "de Oosterbliek" in Gorinchem opnieuw het G.C.C. Chanpions Cup zaalvoetbal toernooi georganiseerd. Dit jaar werd Heukelum in een zware poule ingedeeld. Naast het op papier mindere Arkel speelt Heukelum tegen twee kwartfinalisten van vorig jaar, N.O.A.D.'32 en Rijswijkse Boys.28 december om 20.20 uur speelt Heukelum zijn eerste poulewedstrijd tegen Arkel. Zie de GCC Champions Cup pagina.

Zaterdag 2 december 2000

Heukelum verloor afgelopen zaterdag kansloos van koploper Papendrecht. Na een snel tegendoelpunt en een 0-3 stand bij de rust, bleek dat Papendrecht deze zaterdag duidelijk een maatje te groot was voor de mannen van trainer Horden. Uiteindelijk werd het 0-6.

De wedstrijd van Heukelum 2 werd afgelast. Heukelum 3 verloor met 2-0 van Rhelico 7 en Heukelum 4 verloor kansloos met 0-6 van koploper Herovina.

Bij de jeugd was er een wedstrijd voor de competitie, Heukelum E1 tegen Sliedrecht E1 werd 6-2.

Zaterdag 25 november 2000

Bij de senioren kwam alleen het eerste voor de competitie in actie. In en tegen Ameide verloor Heukelum met 1-0. Een onverdiende nederlaag, gezien het feit dat Heukelum meer balbezit had. En in de tweede helft kwam Ameide slechts enkele keren op de Heukelumse helft. Aan de andere kant creerde Heukelum veel te weinig kansen voor zichzelf. Op een slecht veld had een 0-0 beter op zijn plaats geweest. (verslag)

Een combinatie van Heukelum 3 en 4 speelde vriendschappelijk tegen S.V.S.'65 2. Heukelum won met 3-4.

Bij de jeugd werden er twee wedstrijden gespeeld voor de competitie. Heukelum E3 won knap van VVAC E3 met 0-6 en Heukelum F1 won met 0-3 van Almkerk F1. Heukelum F3 tegen Kerkwijk F2 werd afgelast. De C1 en D1 verloren hun vriendschappelijke wedstrijd.

Dinsdag 21 november 2000

Heukelum 1 en Heukelum 4 kwamen afgelopen zaterdag wederom niet in actie, beide wedstrijden werden afgelast. Heukelum 2 en Heukelum 3 kamen wel in actie. Heukelum 2 verloor met 2-1 van Tricht 2, en Heukelum 3 speelde met 2-2 gelijk tegen VVAC 3.

 

De Heukelumse jeugd presteerde bijzonder goed. Bijna alle elftallen kwamen met de drie punten thuis, of hielden de drie punten thuis. Opvallendste score was de 14-0 overwinning van Heukelum E2 op 'buur' Asperen E2. Heukelum E1 speelde een beladen wedstrijd tegen GJS E1. Na een 0-3 achterstand kwam de E1 goed terug tot 2-3. Vervolgens moest een spelertje van GJS het veld verlaten voor bewust natrappen. OOK in deze elftallen horen dit soort overtredingen niet thuis. GJS mocht voor het spelertje nog wel een ander inbrengen, maar de wissels waren reeds gebruikt en dus zat er niets anders op dan met een minder door te voetballen. Uiteindelijk sleepte Heukelum, na enig oponthoud, de winst uit het vuur en won met 4-3. Het Heukelumse E1 team won vooral van de ouders en begeleiders van GJS, die zich meer onvolwassen toonden dan de GJS pupillen.

Zaterdag 11 november 2000

Heukelum 1 en Heukelum 4 kwamen zaterdag niet in actie, vanwege de slechte gesteldheid van de velden bij de 'uit' clubs. De thuisspelende elftallen, Heukelum 2 en 3, kwamen wel in actie. Heukelum 2 won met 4-3 van Meerkerk 2, en pakte hiermee erg belangrijke punten om in de middenmoot te verblijven. De Heukelumse doelpunten kwamen van Carlo de Bruin, Mohamed Berghout en tweemaal Piet van Iperen. Heukelum 3 verloor van koploper Schelluinen 2 met 1-2. Ton Zijderveld scroorde het heukelumse doelpunt. Ton komt hiermee op zes doelpunten en op Hans Verkerk topscorersbokaal naast Chris Dros, die niet in actie kwam.

 

Bij de Heukelumse jeugd werden er twee wedstrijden gespeeld en een afgelast. Heukelum F2 won van LRC F5 met 5-0 en Heukelum E1 won met 3-4 van LRC E2. Heukelum E1 is sinds 9 september van dit jaar ongeslagen. Toen verloor het met 3-6 van Kozakken Boys E1.

Zaterdag 4 november 2000

Heukelum 1 behaalde afgelopen zaterdag zeer belangrijke punten. In eigen huis werd M.V.V.'58 verslagen met 1-0. Het Heukelumse doelpunt kwam op naam van Boudewijn Pronk, die via een penalty het doelpunt op zijn naam schreef. Heukelum vestigt zich met de drie punten steviger in de middenmoot en mag misschien stiekem richting de sub-top kijken. (verslag)

Heukelum 3 verloor van mede koploper LRC 3. LRC bleek duidelijk een maatje te groot. Heukelum kon door hard werken de achterstand beperken tot 3-1. Ton Filius scoorde het Heukelumse doelpunt. Sliedrecht 2 tegen Heukelum 2 werd afgelast en Heukelum 4 had een rustdag.

 

De heukelumse benjamins leverden opnieuw goed werk af. Er werd vijf keer gewonnen en drie keer verloren. Opvallend was dat de E2 opnieuw een overwinning boekte (0-7 tegen LRC E2). Dit elftal is in de competitie nog steeds ongeslagen. Verder wonnen Heukelum D1 (2-0 Giessen D1), E1 (1-6 LRC E1), E3 (0-2 LRC E4) en F2 (7-0 Vuren F1) hun wedstrijd.

Zaterdag 28 oktober 2000

Een onterechte nederlaag van Heukelum in Gorinchem. Tegen S.V.W. werd het uiteindelijk 3-0. Dit ondanks goede kansen en zeker niet het minder spel. Op de nederlaag komt nog eens de rode kaart van Keeper Kevin den Adel, volgens velen zoals de wedstrijd onterecht. Feit is wel dat Heukelum weer naar onderen kijkt. (verslag)

Heukelum 2 blameerde zich tegen De Alblas 2, het werd 2-10. Voor de Heukelumse eer scoorden Ton Zijderveld en Machiel de Veer. Machiel de Veer speelde zijn tweede wedstrijd na een lange blessureperiode. Heukelum 3 tegen Arkel 3 werd afgelast. Heukelum 4 haalde een verdiendetelijk puntje tegen WNC 3. Roderick van Zomeren en Jan van Zee scoorden voor Heukelum 4.

 

Slechts een nederlaag bij de jeugd, en zes overwinningen.

Zaterdag 21 oktober 2000

Heukelum 2 verloor afgelopen zaterdag, in de 2e ronde van de Amstel Cup, met 2-3 van Sliedrecht (za) 2. Na een kansloze 0-3 achterstand kwamen de mannen van trainer Van Iperen knap terug tot 3-2. Helaas was de tijd om gelijk te maken te kort en is het tweede uitgeschakeld.

Heukelum 3 speelde vriendschappelijk tegen S.V.S.''65 2. En won simpel met 2-12.

Bij de jeugd werd de bekerwedstrijd Arkel C1 - Heukelum C1 afgelast. De andere beker wedstrijd Noordeloos D1 - Heukelum D1 werd wel gespeeld. Heukelum D1 verloor met 6-4.De F2 speelde vriendschappelijk tegen S.V.W. F1, en verloor met 2-1.

Zaterdag 14 oktober 2000

Een verdiende overwinning voor Heukelum tegen Pelikaan. Na een achterstand van 0-1 in de eerste helft, kwam Heukelum langszij door een treffer van Chris Drost. Dros is met zijn 6 doelpunten nu koploper in de Hans Verkerk topscorersbokaal. Heukelum won uiteindelijk met 2-1. Bouwdewijn Pronk scoorde met een kopbal en werd de matchwinner.(verslag)

Heukelum 2 speelde met 2-2 gelijk tegen Hardinxveld. De doelpunten werden gemaakt door Alexander vd Bos en Piet van Iperen. Heukelum 3 verloor onverdienstelijk met 3-0 van Vuren 2, en Heukelum 4 verloor met 1-5 van Haaften 4. Het enige Heukelum doelpunt kwam op naam van Pieter-Jan van Genderen.

 

Bij de jeugd werden er vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. De F2 en de E1 wonnen hun werdstrijd.

Zaterdag 7 oktober 2000

Een zeer ongelukkig nederlaag van Heukelum bij HSSC'61. Na een lange 1-1 scoorde HSSC'61 in blessuretijd op een discutable wijze. Keeper Kevin den Adel liet een bal van zijn borst stuiten, waarna hij hem opnieuw opving. Een speler van HSSC"61 duwde de Heukelum keeper vervolgens zo dat de bal het doel in rolde. Even daarvoor werd Heukelum een strafschop onthouden. "Zelfs de spelers van HSSC'61 vonden het een zuivere strafschop", zo zei trainer Horden. Helaas vond scheidsrechter dit, als enige op het sportcomplex, niet. Chris Drost scroorde het Heukelum doelpunt. Drost komt met zijn doelpunt op vijf en daarmee op een gedeelde eerste plaats in de lijst van topscorers. (verslag)

Heukelum 2 en Heukelum 3 behaalden opnieuw een overwinning. Heukelum 2 versloeg met 4-1 Groote Lindt 2. De doelpunten kwamen op naam van TOn Zijderveld (2), Carlo de Bruin en Rober de Boer. Heukelum 3 versloeg Lekvogels 3 met 2-0. De doelpunten kwamen op naam van Ramond Jansen en henk Iking. Heukelum 4 verloor kansloos met 2-0 van Theole 7.

Slechts twee nederlagen bij de jeugdafdeling. Opvallende overwinningen waren Asperen C1 - Heukelum C1 1-8 en Heukelum E3 - Peursum E2 12-0.

Zaterdag 30 september 2000

Heukelum speelde in de derby tegen Everstein met 3-3 gelijk. De heukelumse doelpunten kwamen op naam van Vincent Groen en Chris Dros (2x). Chris Drost komt met zijn twee doelpunten op vier en daarmee op de tweede plaats in de lijst van topscorers. Heukelum staat nu in de middenmoot. (verslag)

Heukelum 2 en Heukelum 3 behaalden hun eerste overwinning. Heukelum 2 versloeg met 1-2 Lekvogels 2. De doelpunten kwamen op naam van Piet van Iperen en Erik van Rooden. Heukelum 3 versloeg HSSC''61 3 met 0-1. Het enige doelpunte kwam op naam van Ton Filius. Heukelum 4 verloor kansloos met 0-4.

Slechts een verloren wedstrijd bij de jeugd. Twee gelijke spelen en maarliefst vijf overwinningen.

Zondag 23 september 2000

Afgelopen zaterdag liep Heukelum tegen de eerste nederlaag aan van dit seizoen. Sliedrecht was, met 3 doelpunten tegen 0 van Heukelum, te sterk. Een slechte dag voor het eerste aangezien naast de nederlaag Stephan Veltman met rood het veld voortijdig moest verlaten. Tevens liep topscorer Walter van Putten een zware blessure op. Waarschijnlijk hebben zijn kniebanden een klap gehad door onbesuist inkomen van een sliedrechternaar, hij zal naar alle waarschijnlijkheid een tijd uit de roulatie zijn. (verslag)

Een zwarte dag ook voor de overige senioren elftallen van v.v.Heukelum. Heukelum 2 verloor met 3-5 van Nieuw Lekkerland, Heukelum 3 met 2-7 van Meerkerk 3 en Heukelum 4 vmet 9-0 van GJS 9.

De Heukelumse jeugd presteerde aanzienlijk beter dan de senioren. Vooral de E-jeugd viel op. Alle drie de E-elftallen wonnen van hun Leerdamse leeftijdsgenootjes van LRC. De E1 won met 3-1 van LRC E1, de E2 won met 10-0 van LRC E4 en de E3 won met 7-2 van LRC E5. Verder wonnen Heukelum D1 (3-4 tegen Giessen D1) en F2 (0-3 tegen Vuren F1) hun wedstrijden. De C1, F1 en F3 verloren hun wedstrijd.

Dinsdag 19 september 2000

Heukelum verliest de beslissingswedstrijd om een plaats in de 2e ronde van de Amstel Cup. Vuren is met 1-0 te sterk.

Zondag 17 september 2000

Opnieuw een dik verdiende overwinning voor Heukelum 1. Mede door twee doelpunten van Walter van Putten, die zijn totaal op vijf bracht, won Heukelum simpel met 5-1 van Drechtstreek. Hassan Ijaouane, Carlo de Bruin en Chris Drost scoorde de overige Heukelumse doelpunten. Het lijkt erop dat in vergelijking met vorig seizoen Heukelum een solide ploeg is geworden die wat makkelijker het net laat bollen. (verslag)

Heukelum 2 verloor verdient met 0-4 van Everstein 2. Heukelum 3 verloor met 4-3 van een naar verluid met eerste elftal spelers versterkt Asperen 2 (Asperen 1 had vrij). De drie doelpunten van Heukelum 3 kwamen op naam van Gert-Jan Looijen, Ramond Jansen en Ton Zijderveld. Heukelum 4 verloor thuis met 1-2 van Nivo Sparta 5, de heukelumse doelpunte kwam op naam van Jeroen Bons.

Bij de jeugd valt op dat de E3 voor de derde keer op rij wint. Met 10-0 werd VVAC E3 verslagen. Ook Heukelum F2 boekte zijn derde overwinning op rij, door met 4-7 te winnen van Groot Alexander F1.

Zondag 10 september 2000

Een dik verdiende overwinning voor Heukelum 1, afgelopen zaterdag. De ploeg van trainer Harrie Horden had geen kind aan het zwakke D.F.C. uit Dordrecht. Door drie goals van Walter van Putten en een goal van Hassan Ijaouane kwam de eindstand van 4-0 op het nieuwe electronische scorebord. (verslag)

Heukelum 2 speelde met 1-1 gelijk tegen Herovina 2. Peter van Rooden maakte het enige Heukelumse doelpunt. Heukelum 3 speelde met 1-1 gelijk tegen Tricht 3. Het doelpunt kwam op naam van Ramond Jansen. Heukelum 4 won door twee doelpunten van Fred de Groot met 2-1 van Vuren 3.

Twee opvallende uitslagen van de Heukelumse jeugd. De F2 won met 20-0 van Haaften F2 en de E2 speelde met 7-7 gelijk tegen HSSC'61 E2.

Maandag 4 september 2000

Met nog 1 minuut op de klok leek Heukelum de eerste 3 punten op zak te hebben. In de allerlaatste poging trachte de thuis club toch nog een punt in de wacht te slepen. Een hoek schop daalde voor het goal van Heukelum neer. Uiteindelijk bleek Papendrecht-speler Yilmaz Hoogvliet de bal het laatste geraakt te hebben en dat betekende 1-1. Zuur voor de trainer van Heukelum Harrie Horden en zijn ploeg, (verslag)

Heukelum 2 verloor onverdient met 2-3 van Peursum 2. Peter van Rooden en Robert de Boer scoorden. Heukelum 3 speelde 0-0 tegen Rhelico 7 en Heukelum 4 verloor met 4-1 van Herovina 3. Het doelpunt van Heukelum 4 werd gescoord door Arie van Wilgen.

Bij de heukelumse jeugd wonnen de E2, E3, F2 en F3 hun wedstrijd. Opvallend hierbij was de 0-12 overwinning van Heukelum F2 op Schelluinen F1. De overige elftallen verloren.

Maandag 12 juni 2000

Verassend mag de indeling van Heukelum 1 voor seizoen 2000/2001 zeker genoemd worden. Verassend omdat de 3e klasse C erg 'dords' georienteerd is. Zeven nieuwe ploegen, waarvan vijf in de richting van Dordrecht. De ploegen: v.v.Heukelum, Ameide, D.F.C., Drechtstreek, H.S.S.C.'61, M.V.V.'58, Papendrecht, Pelikaan, SC Everstein, Sliedrecht, S.V.W. en V.V.A.C.

Vrijdag 2 juni 2000

Na het sluiten van de overschrijvings termijn, speler er volgend seizoen twee nieuwe gezichten op de Vriezenwijk. Christiaan Drost komt van L.R.C. en Nuritian Yilmaz van S.V.W. zondag. Middenvelder Antal Maasland (studie in Nijmegen), spits Emory Usmany (Leerdam Sport zaterdag) en keeper Leo van Nuland (keeperstrainer S.V.W. zondag) verlaten v.v.Heukelum. zondag).

Woensdag 13 mei 2000

Het oefenprogramma voor seizoen 2000/2001.

Zaterdag 20 mei 2000

Heukelum 1 behaalde zaterdag enigzins geflateerd een 4e plaats op het Kaldenbergtoernooi. Tegen Herovina, A.S.H. en Vuren werd er gelijk gespeeld. Heukelum had bij winst in de laatste wedstrijd tegen Vuren de eerste plaats kunnen pakken. Maar de winst bleef uit en het werd uiteindelijk 2-2. Herovina werd eerste.

Op het Bolleboom-toernooi voor oud eerste elftal-spelers in Asperen, werd dit jaar door Heukelum gewonnen. In de finale werd, door een doelpunt van Peter van Rooden, met 1-0 gewonnen van Everstein. Vorig jaar eindigde het team van Heukelum op de tweede plaats, na verlies in de finale tegen Eversein.

Zaterdag 13 mei 2000

Heukelum 4 speelde de laatste compeititiewedstrijd tegen Lekvogels 4. Vrij eenvoudig werd het team van Heukelum de winnaar. Lekvogels werd met 9-1 eenvoudig overlopen. Een team van oud eerste elftal spelers behaalde de eerste plaats op een toernooi bij Leerdam Sport.

Donderdag 11 mei 2000

Heukelum 2 won met 5-3 van Sleeuwijk 3. Doelpunten: Henk Bel 2, Peter Willems 1, Martin van Rooden 1 en Hassan Ijaouane 1.

Dinsdag 9 mei 2000

In de tweede ronde van de Dortenaar Cup is Heukelum uitgeschakeld door IFC. Heukelum verloor na srafschoppen met 5-3. Na de reguliere speeltijd was de stand 0-0.

Zaterdag 6 mei 2000

Heukelum 2 speelde vriendschappelijk tegen Groot Ammers 2. Door doelpunten van Joop Meijdam en Hassan Ijaouane werd het 2-2.

Vrijdag 5 mei 2000

Heukelum heeft voor de tweede ronde van de Dortenaar Cup geloot tegen IFC. Op 9 mei om 19.30 op het terrein van IFC te Hendrik Ido Ambacht.

Dinsdag 25 april 2000

In de eerste ronde van de Dortenaar Cup heeft Heukelum dinsdagavond S.V.W. (za) verslagen met 1-2. Sam Papilaja en Hassan Ijaouane scoorden voor Heukelum. Tegen wie Heukelum in de teede ronde speelt is nog niet bekend.

Zondag 23 april 2000

En zo kwam alles toch weer op z'n pootjes terecht. Want zoals Heukelum 1 aan degradatie ontsnapte, bereikte Heukelum 3 afgelopen zaterdag ook het klassebehoud. Ondanks het verlies tegen Peursum 3 met 1-3 blijft Heukelum 3, mede dankzij het verlies van Sleeuwijk 3, ook volgend seizoen in de Res. 3e klasse spelen. Toch nog een aardig afscheid voor leider Pec v.d. Meyden, die zijn laatste officiele wedstrijd voor Heukelum 3 als leider fungeerde.

Heukelum 2 eindigd, na een 5-1 overwinning tegen De Alblas, vrijwel zeker op de tweede plek in de eindrangschikking. Alleen Sliedrecht kan nog roet in het eten gooien door, volgende week zaterdag, van VVGZ 3 te winnen. Sliedrecht moet dan minimaal met 14 doelpunten verschil winnen. Heukelum 4 verloor kansloos van LRC 5.

Enige goede prestaties bij de jeugd werden neergezet door de F1, F2 en F3. De F1 won met 7-2 van Rijswijkse Boys F1, de F2 won met 0-7 van Tricht F2 en de F3 won met 1-6 van Beesd F5. De C1, D1, E1 E2 en F4 verloren hun wedstrijd.

Zondag 16 april 2000

Heukelum 1 realiseerde afgelopen zaterdag het klassebehoud. Dit door de winst op VVAC met 0-2 en het verlies van Everstein en Steefkerk. De twee doelpunten van Heukelum werden gescoord door Sam Papilaja en Mohamed Berghout. Heukelum 1 mag nu volgend seizoen opnieuw in de 3e klasse uitkomen. Giessen en Streefkerk degradeerden naar de 4e klasse en Everstein moet promotie/degradatie wedstrijden spelen.

Heukelum 2 had vrij. Heukelum 3 won, in een slechte wedstrijd, van Streefkerk 3 met 0-1 door een doelpunt van Carlo de Bruin. Hierdoor staat Heukelum 3 weer boven de rode degradatiestreep. A.s. zaterdag zal de laaste competitieronde uitmaken of Heukelum 3 in de Res. 3e klasse kan blijven. Bij de wedstrijd Heukelum 4 - Lekvogels 4 kwam Lekvogels niet opdagen. Het bleek dat de KNVB voor Lekvogels 4 twee wedstrijden gepland had. De wedstrijden tegen Heukelum en de wedstrijd Everstein 5 tegen Lekvogels 4. Waarschhijnlijk heeft Lekvogels deze dubbele wedstrijd over het hoofd gezien of geen actie ondernomen naar de KNVB. Feit is dat Lekvogels voor de wedstrijd tegen Everstein heeft gekozen, en dus niet is komen opdagen in Heukelum.

Bij de jeugd werden er drie wedstrijden gespeeld. Alle wedstrijden gingen verloren. Heukelum B1 verloor met 0-4 van Flux B1, Heukelum C1 met 0-12 van LRC C2 en Heukelum D1 verloor met 1-3 van Wilhelmina'26 D1. De overige jeugdelftallen waren vrij in varband met het jeugdfeest van 70 jaar Heukelum.

Afgelopen vrijdag en zaterdag werden er verschillende activiteiten georganiseerd in verband met 70 jaar v.v.Heukelum. Hiervoor was door de organisatie op het trainingsveld een grote tent neergezet. Vrijdag werd er een disco/karaoke-avond georganiseerd, die matig bezocht werd door een kleine honderd aanwezigen. Echter was de stemming en gezelligheid aanwezig, wat de avond geslaagd maakte. Zaterdagmiddag werd er voor de jeugd een middag georganiseerd met Tommy Netten en Berry. Een middag vol spel en amusement waarbij zowel de kinderen als hun ouders zich vermaakten. Zaterdagavond werd er een spetterende Caribean Night georganiseerd, met een Caribisch orkest. Voor zo'n tweehonderdvijfitg tot driehonderd bezoekers speelde het orkest de stemming er goed in. En zeker de samba-danseressen en het limbodansen vielen in de smaak. Kortom een geslaagd feest en een grote pluim voor de organisatie.

Donderdag 13 maart 2000

Heukelum 2 speelde met 2-2 gelijk tegen V.V.G.Z. 3.

Dinsdag 11 april 2000

Heukelum 1 bevestigd hoop op klassebehoud door met 3-0 Brakel 1 te verslaan.

Zondag 2 april 2000

Sinds afgelopen zaterdag is er weer hoop op De Vriezenwijk. Heukelum 1 won in en tegen Streefkerk met 0-2. Een verdiende overwinning met een legio aan kansen voor de Heukelummers. Het bleek wel weer dat Heukelum een kansen-afmaker mist. Want het creeren van de kansen is geen probleem. Met deze overwinning hebben de jongens van trainer Horden de laatste strohalm met beide handen aangepakt. Het klassebehoud is, met nog vier wedstrijden voor de boeg, nog steeds haalbaar.

Heukelum 2 verloor van Sliedrecht 2 met 3-1 en ziet de kans op de tweede plek slinken. LRC 3 - Heukelum 3 is verzet naar dinsdag 4 april. Heukelum 4 boekte een monsteroverwinning op ASH 3 van 2-11. Peter van Rooden scoorde zeven keer, misschien wel een clubrecord bij de senioren.

Bij de jeugd werd de F1 kampioen door met 2-4 te winnen bij Meerkerk F1. Een mooi resultaat, zeker gezien het feit dat de F1 waarschijnlijk Heukelums enige kampioen van dit seizoen is. De overige jeugd-wedstrijden gingen verloren.

Zondag 26 maart 2000

Eindelijk weer eens een puntje voor Heukelum 1 in de werdstijd tegen Almkerk (0-0). Helaas won Giessen met 3-1 van Everstein, zodat het schamele puntje Heukelum niet veel verder helpt. Heukelum 2 won zeer verdient met 3-0 van Herovina 2. Heukelum 3 haalde drie broodnodige punten binnen, door met 2-3 van Tricht 3 te winnen. Heukelum 3 maakt nog steeds een goede kans op klassebehoud. Heukelum 4 lijkt de strijd om de tweede paats te hebben opgegeven en verloor met 1-7 van Everstein 5.

De Heukelumse jeugd presteerde behoorlijk. Van de negen wedstrijden werden er vijf gewonnen, drie verloren en eindigde een wedstrijd in een gelijkspel. Opvallend waren de 1-13 winst van de F1 tegen Zuilichem F1 en de 1-1 van de D1 tegen WNC D1(koploper).

Zondag 19 maart 2000

Heukelum 1 verloor zaterdag met 1-2 van H.S.S.C.'61 1 en raakt alsmaar dieper in de zorgen. Het enige doelpunt van Heukelum kwam op naam van Emory Usmany.

Degradatie is vrijwel niet meer te ontlopen. Het hopen is op een kleine opleving waardoor nog promotie/degradatie-wedstrijden gehaalt worden. Hiervoor moet heukelum wel derde van onderen worden en wedstrijden winnen. De laatste overwinning van de Heukelummers dateert echter van 6 november vorig jaar. Almkerk werd toen met 4-1 verslagen. Een sprankje hoop is dat Heukelum a.s. zaterdag tegen datzelfde Almkerk moet aantreden.

Heukelum 2 won de topper tegen Everstein 2,door drie doelpunten van Ton Zijderveld, met 2-3. Heukelum 2 neemt nu de tweede plaats over van Everstein 2. Opmerkelijk is dat, ondanks de tweede plaats, het verschil met de bovenste 10 punten is en met de onderste 11 punten. Alle teams zijn dus behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Heukelum 3 verloor kansloos met 0-5 van Schelluinen 2. En Heukelum 4 won met 1-4 van Groot Ammers 8. Robert de Boer scoorde twee doelpunten.

Bij de jeugd werd VVAC B1 tegen Heukelum B1 afgelast. Alle overige wedstrijden gingen wel door, maar met negatieve uitslagen voor Heukelum. Enige lichtpuntjes waren de overwinning van Heukelum F1 tegen Meerkerk F1 (1-0) en het gelijke spel van Heukelum E1 tegen Rijswijkse Boys E1 (3-3). De overige elftallen verloren hun wedstrijd.

Zondag 12 maart 2000

Alle wedstrijd van de Heukelumse senioren-elftallen waren, afgelopen zaterdag, afgelast.

Bij de jeugd daarentegen gingen er zes wedstrijden door. De C1, E1, E2 en F4 verloren hun wedstrijd. Heukelum F1 en F2 verstevigden hun koppositie. Heukelum F1 won met 10-0 van Roda Boys F1 en Heukelum F2 won met 1-6 van Everstein F2.

Dinsdag 7 maart 2000

Heukelum 1 boekte dinsdagavond sinds lange tijd weer eens een zege, door Rijswijkse Boys met 1-0 te verslaan.

Zaterdag 26 februari 2000

Het verlies met 1-0 in het degradatieduel tegen Everstein kwam hard aan in Heukelum. Zeker nu de plaatselijk hoofdmacht de rode lantaarn heeft gekregen. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg heeft Heukelum nog kansen om aan de tweede degradatie op rij te ontsnappen. Maar dat het moeilijk wordt staat, na het verlies afgelopen zaterdag, vast.

Ook de overige senioren-elftallen presteerden onder de maat. Heukelum 2 verloor met 2-1 van Groote Lindt 3, waar voor de winterstop nog met 14-0 van werd gewonnen. Blijkbaar niet hetzelfde eltal als voor de winterstop. Heukelum 3 verloor de 'gestaakte' inhaalwedstrijd tegen VVAC 3 met 7-2. En ook Heukelum 4 verloor, nu met 3-5 van Meerkerk 4. Heukelum 4 kan promotie nu wel vergeten.

Bij de jeugd waren er wel positieve resultaten. Heukelum E1 won met 3-4 van Giessen E1, Heukelum E2 won met 2-4 van LRC E3, Heukelum F1 won met 0-5 van Roda Boys F1 en de F2 won met 6-0 van Everstein F2. De B1, D1, F3 en F4 verloren hun wedstrijd. Heukelum C1 tegen Groot Alexander C1 werd verplaatst naar a.s. maandag.

Zondag 13 februari 2000

Heukelum 1 en 2 kwamen dit weekende niet in actie door afgelastingen. Heukelum verloor de degradatiewedstrijd tegen Sleeuwijk 3 en staat nu onder de degradatiestreep. Heukelum 4 speelde in de topper tegen koploper LRC 5 gelijk met 0-0.

Bij de jeugd weer veel overwinningen. Vooral de F-elftallen, die allemaal wonnen, doen het bijzonder goed.

Zondag 6 februari 2000

Heukelum haalde afgelopen zaterdag een punt weg uit Sleeuwijk. Vincent Groen maakte het enige Heukelumse doelpunt in de op 1-1 geeindigde wedstrijd. Heukelum 2 speelde in de topper tegen Hardinxveld 2 gelijk met 1-1. Heukelum 3 verloor 'weer' nipt met 2-3 van HSSC'61 en Heukelum 4 speelt nog steeds mee in het kampioenschap door met 1-4 van GJS 7 te winnen.

Een goede dag voor de jeugd. Van de negen elftallen wonnen er zes en werd er een wedstrijd afgelast. Opvallende uitslagen: Heukelum E2 - GDC E2 8-0, Heukelum F1 - Zuilichem F1 10-0 en Heukelum F2 - Peursum F2 9-0.

Woensdag 2 februari 2000

Vriendschappelijk: Heukelum 2 - Groot Ammers 2 2-3

Maandag 31 januari 2000

Alle wedstrijden van de Heukelumse elftallen werden afgelopen zaterdag opnieuw afgelast. In de verschillende senioren-klassen werden nog wel enkele wedstrijden gespeeld. Zie hiervoor de uitslagen pagina.

Zondag 23 januari 2000

Alle wedstrijden van de Heukelumse elftallen werden afgelopen zaterdag afgelast. In de verschillende senioren-klassen werden nog wel enkele wedstrijden gespeeld. Zie hiervoor de uitslagen pagina.

Zondag 15 januari 2000

Heukelum 1 verloor gisteren met 2-0 van Schelluinen 1. Het eerste tegendoelpunt was een discutabele. In de actie voorafgaand aan het doelpunt was de bal duidelijk over de achterlijn, en had Heukelum een achterbal moeten krijgen. De scheidrechter liet echter doorspelen en Schelluinen scroorde de 0-1. De 0-2 kwam uit een penalty veroorzaakt door Boudewijn Pronk. Martin van Rooden moest na een 'frontale' botsing met een Schelluinen speler naar het ziekenhuis met een flinke hoofdwond. Hier werd de wond gehecht en werd door de arts verder geen schade geconstateerd.

Heukelum 2 verloor de bekerwedstrijd tegen G.J.S. 2 kansloos met 0-3. En ook Heukelum 3 verloor, nu met 2-3 van VVAC 3. Voor de mannen van Pec v.d. Meijden wordt het tijd om broodnodige punten te gaan binnen halen. Heukelum 4 werd afgelast.

Bij de jeugd werd er alleen door de C1 vriendschappelijk gevoetbald. De C speelde met 4-4 gelijk in en tegen Vuren. De wedstrijden van de B1 en F2 werden afgelast.

Alle uitslagen kunt u nalezen op de uitslagen pagina. De standen van de senioren zijn te vinden op de standen pagina. De standen van de jeugd zijn te vinden op de jeugd-standen pagina, deze zijn bijgewerkt tot en met 22 december 1999.

Vanaf dit seizoen worden alle competitiedoelpunten bijgehouden voor de Hans Verkerk Leerdam Topscorers Wisselbeker. Kijk op de topscorers-pagina voor de actuele stand.

Dinsdag 11 januari 2000

Heukelum 1 speelde vanavond vriendschappelijk tegen Elinkwijk A1, en won met 2-1. Heukelum 2 speelde vriendschappelijk tegen S.V.S.'65 1, en won met 2-3.

Zondag 9 januari 2000

Een geëmotioneerde Sam Papilaya ontving gisteren de prijs voor de meest attractieve speler van het GCC Champions Cup toernooi. Voorafgaand speelde hij, samen met v.v.Heukelum doelman Leo van Nuland, de prominenten-wedstrijd. Met bekende en minder bekende spelers. Dit maal spelers als Juul Ellerman, Hankie Leatemia (record international zaalvoetbal), Johan van de Werf, Ruud Brood en Gerald de Haan. De wedstrijd eindigde in 2-2. De finale van het GCC Champions Cup toernooi werd gewonnen door S.V.W.(za) wat S.V.W.(zo) met 2-1 versloeg. Zie voor uitslagen de GCC-pagina.

Wederom was het nieuwjaarbal (zaterdag avond) een groot succes. Ongeveer honderd feestgangers genoten van de gezelligheid en de muziek van disco Sjaak Maak. En ... na sluitingstijd waren enkele laat vertrekende feestgangers getuige van een heuse Heukelumse Jerry "Maas" Springer show, live opgenomen op LingewaalTV. Wederom zijn de positieve reacties zijn een pluim voor de organisatie. Het bestuur bedankt dan ook iedereen die zijn bijdrage heeft geleverd aan deze avond.

Zaterdag 8 januari 2000

Helaas is Heukelum er gisteren avond niet in geslaagd de finale van de GCC Champions Cup te halen. De mannen van trainer Horden verloren met 1-3 van S.V.W. (zo). Vincent Groen scoorde het enige Heukelumse doelpunt. Na de finale vanavond zal blijken of Heukelum het goede spel beloond ziet met de prijs voor het meest attractieve team. Hiernaast maakt Sam Papilaja grote kans om tot speler van het toernooi uitgeroepen te worden.

De eerste halve finale van de avond tussen Schelluinen en SVW eindigde in een deceptie voor zowel de organisatie als de 'echte' voetbalsupporters. Toen het laatste fluitsignaal klonk meenden enkele "supporters ???" van Schelluinen het veld op te moeten komen om verhaal te halen bij zowel de scheidsrechter als de organisatie (vanwege het verlies van Schelluinen in de laatste minuut 4-3).

Nadat de organisatie alles weer op orde had nam deze de microfoon te hand om het publiek toe te spreken. Het publiek werd "hartelijk bedankt" voor hetgeen gebeurd was. Met name het feit dat diverse organisatieleden onheus bejegend werden, verwensingen naar hun hoofd kregen en verantwoordelijk gehouden werden voor de resultaten werd genoemd.

Het feit dat slechts 4 mensen 10 maanden druk bezig zijn om een 2 weken durend spektakel neer te zetten waar meer dan tienduizend mensen plezier aan beleven werd even gememoreerd evenals het feit dat het plezier en werk dat deze mensen evenals de vrijwilligers erin stoppen vanavond behoorlijk verstierd was.

Gelukkig werd de organisatie door een overgrote meerderheid van het publiek gesteund door een warm applaus.

Donderdag 6 januari 2000

De heukelumse zaalvoetbal-trein stoomt door naar de kwartfinale, morgen in het GCC Champions Cup toernooi. De kwartfinale tegen N.O.A.D.'32 kende een spectaculair verloop waarin de uitblinker van Heukelum (en het toernooi) Sam Papilaja een hoofdrol voor zich opeiste.

Emory Usmany (2 doelpunten) bracht na 14 minuten de 1-0 op het bord. Nog voor de rust wist NOAD’32 op gelijke hoogte te komen. Halverwege de 2e helft bij de stand 2-1 in het voordeel van Heukelum was het Sam Papilaya (2 doelpunten) die de bomvolle Oosterbliek (1200 bezoekers) herhaaldelijk op de banken kreeg en hier zelf intens van genoot. Enkele fraaie acties alsmede een vrije trap die hij op sublieme wijze over de muur en keeper lobte deed de Oosterbliek kolken.

Met nog 9 minuten op de tijdklok was het Heukelum wat een riante 4-1 voorsprong had. Binnen drie minuten echter boog John van Bergeyk de achterstand om in een 4-4 stand, terwijl er nog 4 minuten resteerden. Wederom Sam Papilaya en een bal van ver op de eigen helft van Boudewijn Pronk (2 doelpunten) brachten de beslissing en de overwinning bij Heukelum (6-4).

Heukelum moet het vrijdag (21.15 uur) opnemen tegen S.V.W.(zo), winnaar van de GCC Cup in seizoen '97/'98.

Woensdag 5 januari 2000

Heukelum bereikt na een knappe en zeer verdiende zege (3-2) op G.J.S. de kwartfinale van de GCC Champions Cup. In een bomvolle sporthal Oosterbliek (ruim 1000 bezoekers) scoorde Sam Papilaja 3 doelpunten. Heukelum moet nu morgenavond om 19.30 aantreden tegen N.O.A.D.'32, winnaar van groep B.

Dinsdag 4 januari 2000

In de GCC Champions Cup kende Heukelum tegen SteDoCo, gisteren, een spannend wedstrijdverloop. SteDoCo koesterde tot 2 minuten voor rust een 4-0 voorsprong. Nog voor de rust aanbrak had Heukelum de achterstand wat dragelijker gemaakt (4-2). Heukelum zette direct aan in de 2e helft en kwam zelfs tot 4-3. Op dat moment ontstond een zinderend eindslot wat geen winnaar kende (6-6). Het was Vincent Groen die 1 minuut voor tijd Heukelum nog een punt bezorgde. Sam Papilaja scoorde eenmaal. Boudewijn Pronk scoorde 4 doelpunten en is momenteel topscorer van het toernooi.

Zondag 2 januari 2000

Terugblikkend op de vorige eeuw kwam de voorzitter van v.v.Heukelum tot de volgende persoonlijke conclusies:

Heukelums voetballer van de eeuw:

 

Peter van Rooden. De nu al legendarische spits die in de jaren 80 en begin jaren 90 furore maakte met vele doelpunten.

 

Heukelums voetbalser van de eeuw:

 

Netty Visser. Voor zover bekend de enige heukelummer die de nationale top op sportgebied heeft bereikt.

 

Zondag 2 januari 2000

Het bestuur van v.v.Heukelum wenst idereen, die de club een warm hart toedraagt,een gezond, gelukkig en sportief 2000. Alle ereleden, leden van verdienste, leden, donateurs, vrijwilligers, sponsors en toeschouwers worden bedankt voor hun steun en inzet in het afgelopen jaar.